En sväng till Jung Ceylon!

Yohannas.se / 30 Januari, 2012 - 15:30 / Resa
Idag tog vi en lunch med en vän till oss, en finsk kille som jobbar här säsongsvis (frilansar som dykinstruktör) och har en thailändsk fästmö så han bor väl här 8-9mån om året ungefär.. Vi brukar försöka träffa honom om vi är i Kata, då han hänger omkring här..! (vi har ett gäng vi känner här, men oftast har dem svårt att komma loss då de jobbar väldigt mycket...)

Efter lunchen packade vi snabbt en liten väska och så tog vi oss med taxi (svindyrt förhållandevis!!) till Patong och centret Jung Ceylon!

(bild: google.se)
Vi gick lite runt där, men blev inga köp ALLS faktiskt... bara sushi och go'fika.. :) haha.. Nåja.. det blev iaf en utflykt, och så på slutet ringde sambon en bekant hemifrån som var på besök på orten (semester 3v) och passade på att träffa honom och chatta lite..!

Hemåt med taxi igen, och lillan och sambon kvällsbadade en liten sväng i poolen när det regnade :)

Mer foton (fotat extremt lite) från sista dagarna i Thailand kommer senare... försöker undvika att ta upp för mkt grejor ur resväskan så tar upp kortladdaren när jag är på hemmaplan igen tänkte jag :)
1 kommentarer
Kommentera inlägget här

Kata Beach - busy, crowded, loud, and just NOT for us anymore...

Yohannas.se / 29 Januari, 2012 - 15:49 / Resa
Jahapp, så landade vi då i Kata..
Eller nåja, landade.. Vi åkte BÅT i 4h från Koh Lanta till Phuket, och sedan taxi till Kata Beach..
Chauffören hade ingen aning om vart vårt lilla resort låg, så vi hade verkligen problem där.. Vi fick nöja oss och låta honom dumpa oss vid en 7Eleven vi trodde låg hyfsat nära.. lillan och jag väntade in sambon som stack runt på de två tvärgatorna vi kunde misstänka resortet låg på (hade snabbkollat kartan för nån vecka sedan)..
Tillslut hade han hittat det, haffat en TukTuk och så kördes äntligen all vår packning och vi till rätt ställe..
SKÖNT att vara framme.
Hungriga som vargar satte vi bara in väskorna, bytte från "smarta" skor (läs: joggingskor) till andra (läs: hush puppis dojjor, mkt välanvända från min sida hela vår- och sommarsäsongen!!!).. Iväg till en restaurang som låg hyfsat nära och vi ätit på förr.. Maten är helt okej och det får funka!

Men oj oj... på vägen dit orkar jag inte ens räkna försäljarna, tuktuk-tjoandet, musiken, tutandet, och aaaaallt.... Jag fick smärre PANIK !!!!!
Vart har vi hamnat? Är det här vi förr spenderade nån/ett par månader och for runt (innan vi fick barn)??
Nej hujedamej.....
Äta - förbi gymet där vi känner ägaren och knackade på hemma hos dem för en liten chatt en stund..
Vidare tillbaka tillbaka till resortet och ner i poolen efter lite glass (från 7Eleven)!!
Gött.

(en glimt från resortets hemsida.. 3m till poolen, perfekt för enstaka nätter, underbart skönt! Men oooj att bo såhär trångt och inpå alla andra igen.. ett ynka rum.. Nej hotellivet är inte för oss - HUS ska det va!! haha..)

Det har varit en tuff omställning för lillan vad det verkar,
hon blev väldigt obstinat direkt när vi kom fram, gråtit mycket, tvärat sig, och varit jättesvår..... Men det positiva är att hon rört sig mer än på länge (vi har ju ingen motorcykel nu, och kommer inte ha det dessa dagar i denna trafiken!!), och hon somnade totalt utslagen i min famn på restaurangen vid 20.30.... Varm, utmattad och uppgiven över att vi flyttat vad det verkar...?
Men hon är otrolig när vi reser - klagar inte, är nyfiken och anpassar sig...
Så det får man väl ta!!
Vi hoppas att även flygresan ska gå bra sen, med ett drygt stopp i Bangkok på 4-5h nåt sånt :(

Nu tror jag lillan riktigt längtar hem - men hon skulle gärna ta med sig en pool hem.....
2 kommentarer
Kommentera inlägget här

Rälig hyresgäst?

Yohannas.se / 29 Januari, 2012 - 11:19 / Resa
Häromkvällen när vi satt och försökte boka hotell till vår nästa anhalt innan hemresan om några dagar (då var det nog 1v kvar dock..), så blev jag plötsligt avbruten i förskräckelse när jag skulle sträcka mig efter laddningskabeln till laptopen...

En spindel i vidrig dimension och som var snabb som tusan!!
Projekt "få-ut-och-iväg" började, och det var inte lätt med tanke på att vi båda var lite smårädda (vem vet hur giftig den är...?) och den var supersnabb...
Men vi fick ut den tillslut, och pustade ut.

Sen imorse efter poolbadandet när vi dragit igen skjutdörrarna så satt den på utsidan av glasdörren...
Hujedamej!!
Nu skulle den bort -långt iväg mot skogen!
Så det blev ett nytt projekt, och vår granne som är manager här, hjälpte oss att med våra håvar få iväg den i skogen! haha.. Uschamej!!
Räligt värre!!

Här är den "lille" rackarn...

(spindeln & min sambos stora hand..)
2 kommentarer
Kommentera inlägget här