Plocka kottar vid havet...

Yohannas.se / 29 April, 2013 - 09:53 / Allmänt
En blåsig men hyfsat skön söndagseftermiddag hos oss.. vi tog oss ner till havet och gick in en liten bit i skogen för att lillan skulle få plocka kottar, lillskrutten skulle gå lite med sin gåvagn och vi alla fick röra oss lite.. Å så fann lillan & jag en gunga, eller rättare sagt: JAG fann den, jag visste inte den fanns - men det visste min kära dotter för där hade hon & pappa gungat "när hon var bebis" (dvs. förra sommaren antagligen? hahaha)...!! :) "Men då var jag rädd mamma, men nu gungade jag ju jättehögt när jag är stor" :) :)
Efter kottletandet - och när minstingen började bli gnisslig som bara den - så gick vi vidare till en av lekplatserna vid havet, och så fick de båda gunga lite - storasyster gick balansgång på gungbrädan (!)... Sen hemåt!

(varför har dottern hjälm när vi letar kottar? för att hon haft sin sparkcykel ner till havet såklart, hihi..)

8 kommentarer
Kommentera inlägget här

Onsdagens lekparksbus!

Yohannas.se / 28 April, 2013 - 06:00 / Allmänt
Efter mammavänfrukost inkl 6-7km promenad, dagishämtning och annat i onsdags, så följde jag med på en tredje promenad (den skulle jag låtit bli med facit i hand dagen efter...) ut och det blev ett par lekparksstopp och lite promenerande däremellan... kallt som tusan (våren är här, men kylan är kvar i luften så fort det blir kvällning...)!!

Lillan får nästan inte nog av lekparker just nu, så man får motivera genom att gå till en ny efter en stund för att själv få röra lite på sig och så.. brukar funka bra :)

(kolla, sjukt bra att sparkcykeln får plats under vagnen, det uppskattas!!!)

Det är även väldigt kul att göra fula miner (se ett av fotona....hmm...) och höga ljud... och då menar jag inte från sonens sida, utan får snart 4-åring.. fråga mig inte vem som lärt henne, men antagligen nån härlig inspiration hon fått på dagis....
2 kommentarer
Kommentera inlägget här

Röja undan löv!

Yohannas.se / 27 April, 2013 - 16:52 / Allmänt
Började vårröja lite utanför entren (gör så varje år), att jag röjer undan fröna efter talgbollarna som tagit slut, städar mellan plattorna och lite så.. Sen brukar jag fortsätta med fönstrena, fönsterbläcken, väggarna, osv.. men kom inte så långt - men däremot tog vi ett redigt ryck med de enorma lövhögarna utanför vår entre (och grannarnas). Blev ju fånigt att bara ta utanför våran liksom, så sambon bar ner hela organiskt-avfall-tunnan från sophuset, och så röjde vi på... Väldigt bra när han kom och hjälpte till - teamwork för en gångs skull.. ;) även om passa två barn ingick men så är det ju bara ;) Blev lite fall här - och avbrott där - men uppskattande grannar iaf, och betydligt mindre skräp. Får se hur länge det dröjer innan det blir storm och en ny gigahög kommer utanför vår entre... oh well... "Här och nu!" :) :)5 kommentarer
Kommentera inlägget här