Följ min blogg med Bloglovin

Gotlandsvecka ! (del 1 - ruggigt väder)

(har ni hängt med på Instagram vet ni säkert redan en del... @Maiplu)
 
Den 21 juli åkte hela lilla familjen iväg på semester en sväng!
Vi har bott i en röd stuga med vita fönster, låter väl som en äkta svensk stuga?
Det såg så fint ut, men det var allt emot barnvänligt, och den stora härliga skogstomten var proppfylld av stora myror och huset (och båda barnen blev illa bitna första dagen)... jag har aldrig i mitt liv sett ett hus så proppat med småsaker som detta. Det var allt emot barnvänligt - mygod säger jag bara :) hahaha... (det var inte vi som bokade om ni undrar...) Vi har passat och sagt "ajaj" så fort vi varit inomhus, inte kul för barnen och inte kul för oss.. Det blev mycket utflykter och göra andra saker om jag säger så ;)

Första dagarna var faktiskt kalla (se bilder), några svala, och några små stunder varma och sköna.. så vi har upplevt svensk sommar kompakt på en vecka, kan man säga :) Gotland är älskvärt trots vädret - såklart! Vi har gjort mysiga utflykter, letat barnvänliga ställen, barnen har doppat tårna i vattnet - och ibland hela kroppen.. vi har varit på en gigantisk loppis (Gotlands största stod det som reklam, och det lär ha stämt!!), letat små hak med mat längs vägarna, och njutit på olika sätt i en vecka.

Jag har fotat mängder av härliga bilder, så jag får dela upp vistelsen i olika teman ;)

Såhär såg det ut den 23 juli... Barnen helt inbäddade i varma kläder, filtar omvirade och ville knappt gå ur? Tack och lov var det den kallaste dagen, och vi slapp åka och köpa varmare kläder... Alla vi hade varma kläder, vindjackor och vindpinades rejält på promenaden längs havet.

Miljöerna vi vistats i har verkligen vägt upp vädret!!

Bara kolla in denna vackra slitna fiskarstugan jag sitter vid.. Vacker miljö i mina ögon!!
 

Kalla vindar och lillan kryper upp i famnen på sin pappa och de kikar ut över havet...

Lillen spatserar oavsett väder och förutsättningar, får han bara röra på sig är han galet nöjd. Alla miljöer där han måste bäras eller åka vagn för länge tycker han är slöseri med livet... Goding!!! <3

Fikapaus vid den gamla fiskarstugan...!
Postat av: Emmelie - Mamma till Ebba och Hugo

Härlig semester men va synd vädret vart dåligt . Jag har alltid drömt om att besöka gotland!

Svar: Ja vädret var stundtals jätteskönt, tack o lov! Å jag har ju bara fotat när det inte var för ruggigt eller kom regnskurar, för då fick kameran stanna hemma :) KLART du ska till Gotland, jag har varit där säkert 10 gånger :)
Yohannas.se

2013-07-31 @ 07:07:50
URL: http://www.emmgus.blogg.se
Postat av: Isabell - mamma till Embla och Lillasyster

Synd med stugan, på semestern vill man ju kunna slappna av. Men Gotland verkar superhärligt, jag skulle gärna åka dit :)

Svar: Klart du ska åka dit!!! Flyg - båt och bil eller hursom! Sååå värt!! Å Visby är älskvärt, men omnejden är underbar också, vi var mest på Södra Gotland.
Yohannas.se

2013-07-31 @ 14:52:03
URL: http://annaisabells.blogg.se
Postat av: Anonym

Gotland är verkligen ett paradis. Så himla vackert. Tråkigt dock med vädret o stugan. Är faktiskt en smula besvärligt att åka bort dit det inte är barnanpassat. Så tråkigt när det bara blir nej och aj aj.

Svar: (vem är du? hihi) Ja jag älskar Gotland, så är det bara! Nästa gång bokar vi barnvänligt och helst på markplan - bara en sån sak som att huset hade tre utgångar/ingångar och alla hade STUPANDE trappor ner??! Sånt bara en småbarnsfamilj tänker på kanske... samma sak med de tusen småsakerna och prylarna i hemmet man skulle passa hela tiden.. ohållbart liksom, och man kan ju inte direkt möblera om och anpassa när man är gäst ... haha.. nåja... :)
Yohannas.se

2013-07-31 @ 15:51:50

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: