Följ min blogg med Bloglovin

Diskbråck operation

(min ritning längst till höger, de olika strecken och bokstäverna står för olika typ av smärta)

"Rita vart du har ont"
stod det på en av lapparna idag när jag kom till Ortopeden.
Satte mig ner och kände efter - ja den där ryggsmärtan som jag har ständigt och jämt (dygnet runt) den är jag ju så van vid - så den är svår att beskriva ärligt talat. Men hade jag kommit dit för bara 1 månad sedan så hade jag ritat vädigt många markörer över hela bäckenet, ländryggen, rumpa, osv.. Tänk - två behandlingar hos Osteopaten och så har jag en helt annan smärtbild. Synd jag inte fått visa dem den!!
 
Kontentan av besöket var att mitt diskbråck är så stort så det måste stelopereras om man ska göra en operation - men i nuläget så låter man det vara, pga att jag inte har så mycket strålningssmärta ut i benen. Det betyder alltså - jag får lära mig leva med detta (vilket jag ju har gjort för länge sedan), såvida det inte försämras avsevärt.
 
Tack & lov för att smärtan i korsbenet verkar kunna lättas rejält åtminstone! :)
 
Jag fick såklart en del praktiska råd (eftersom jag ställde envisa frågor!), råd kring jobb, träning, osv. också - vilket ju var syftet med besöket för mig. Jag hade inte förväntat mig mer än så. .
Postat av: Glamourwannabe - med huset fullt av grabbar.

Förstår att det måste vara otroligt jobbigt att leva med ständig smärta, även om du till viss del lärt dig att leva med den. Skönt att du i alla fall kan få lite lindring och känna dig bättre med hjälp av behandlingen.

Kram

Svar: Ja nu vågar jag åtminstone känna hopp delvis, bara det...! Men jag sade just det till min sambo senast idag; jag har alltid varit vig - uthållig - flexibel - hyfsat stark - rörlig och aktiv.. och det har jag veeeerkligen inte kunnat vara senaste året... Men jag hoppas hitta en väg nu, planera in tid och verkligen se till att hitta stabilitet för kroppen. Hur går det för dej ???? Tack snälla för din värmande kommentar.
Yohannas.se

2013-10-09 @ 22:27:27
URL: http://hannadidrikson.blogg.se/
Postat av: Emelie, Mor till två små troll

Vad jobbigt att du ska ha så ont :/ Hur länge har detta pågått? Hade du velat genomgå en operation?
Kram

Svar: Korsbenet skadades ju i samband med min förlossning, 9 juli 2012, så 15mån nu. Diskbråcket är troligen en följd av min korsbensskada - suttit snett (för att det gjort ont att sitta rakt), burit trots skadat bäcken, osv osv.. :/ Nej - jag vill INTE steloperera mig, för opererar man sista disken (L5-S1) så belastar man ju disken ovanför jättemkt, så då är det troligt den slits ut i förtid också :( Så nej jag vill inte operera mig - men det är ett helskotta att alltid ha ont, vara stel, orörlig och så.. men i mitt läge har jag inte så många val vad det verkar.. :/ Tack för din fråga, Kram
Yohannas.se

2013-10-10 @ 13:49:50
URL: http://enmammaskarlek.blogg.se
Postat av: Tina

Tro mig jag vet hur det är att leva med ständig smärta o veta att den kommer att vara beständig. Har precis genomgått en smärtrehabilitering, kan kanske vara något för dig o något du kan ta upp med din läkare. Ta hand om dig. Kramisar Tina

Svar: TACK för att du tog dej tid att kommentera (och jag undrar såklart hur hittade du hit ?????)!! <3 Det betyder så mkt. Vad intressant med smärtrehabilitering.. kan du länka nåt inlägg där du skrivit om det eller så? Min läkare förväntade sig att jag skulle få smärthjälp på Ortopeden tror jag, så jag ska nog återkomma till henne sen om jag behöver.. men å andra sidan är jag ganska osugen på att använda läkemdel och så, utan försöker istället andra vägar.. men hade gärna fått massage för att motverka stelhet och låsningar - samt akupunktur. Stor kram & tack åter igen. Jag sparar din blogg direkt !!
Yohannas.se

2013-10-10 @ 19:29:37
URL: http://home2tiny.blogspot.se
Postat av: Tina

Tyvärr har jag inte skrivet så mycket på min blogg om det här men jag var på Spenshult under 6 veckor, 2dagar i veckan. Förhoppningsvis kan din läkare remittera dig till någon form av smärtrehab nära dig. Det är andra gången jag är på smärtrehab första gången vad 09 o det är inte så att jag blir av med smärtan, men jag får verktyg att hantera den o lära mig att leva med den. Jag försöker att hitta andra former än mediciner att handskas med smärtan, vilket känns bra för mig. Hör av dig om du har frågor. Kramisar Tina

Svar: Det låter ju väldigt bra!! Ska googla :) Tack snälla för din kommentar..!!! Kram
Yohannas.se

2013-10-12 @ 22:56:20
URL: http://home2tiny.blogspot.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: