Följ min blogg med Bloglovin

Osteopatbehandling

I fredags var jag på ett besök som jag verkligen sett fram emot.
Jag visste inte riktigt vad det innebar eller vad kompetensen innebar - Osteopat ??
Vet bara att min naprapat frågat på Naprapatforumet om kompetens kring korsben/svansben och skador efter förlossning, och denna kvinnas namn nämndes och flera instämde.
 
Googlade såklart fram henne då (för några veckor sedan) för att få reda på hur jag kom i kontakt med henne. Sitter där med laptopen i knät och hittar hennes hemsida.. sneglar ut över sundet... skakar på huvudet - höjden av ironi. I snart 15mån har jag gått med dessa smärtorna och ärligt talat inte fått någon hjälp alls som tagit mig framåt... Nu hittar jag en kvinna som ska kunna hjälpa mig på riktigt - och hon bor dessutom inte långt ifrån mig! Fattar ni?! Underbart!!!
 
 
Det är bara att skaka på huvudet, ta mig till hennes adress, kliva in i hennes lilla stuga (behandlar hemma på gården i ett gårdshus).. Denna kvinna!! Hon har läst om kroppen i så många år, praktiserat i över 20 år, så enormt engagerad och intresserad - framför allt av kvinnokroppen - förlossningar - och förlossningsskador. Hon utbildar barnmorskor, hjälper mammor, and the list goes on...
 
Jag får förklara hur det känns - utifrån det kan hon förstå vart jag har mina problem, jag får visa i vilka nivåer jag uppfattar att jag har mest problem, osv.
Hon hittar punkter där det gör så förskräckligt ont, hon håller vid dem/behandlar dem, hon går djupare, djupare, och jag andas och tänker som ett mantra: "det här kommer göra gott".... Och klarar därför av det.
Hon behandlar mig i en hel timme.
 
I snart 15 månader har jag upplevt att jag har som en tyngd på typ 10kg som hänger i mitt bäcken.. jag kan inte beskriva det bättre.. som att jag släpar runt på en tyngd, och när jag stannar och pratar med någon på gatan så fastnar bäckenet helt. Det klistrar liksom fast.
 
När behandlingenvar över så ville jag bara sätta mig vid havet - börja gråta och släppa allt för resten av dagen... Verkligheten såg ut att jag behövde ta mig hem till min son (som "farmor" passade)...
Men oj oj oj vad det händer grejor i min kropp nu. Jag har ont, jag är mörbultad, jag är chockad, jag är omskakad, trycket har redan minskat en del - och jag har hopp.
 
Hopp om att närma mig smärtfrihet en dag igen.
 
Jag har dessutom fått lära mig en hel del om mina problem, orsakerna, och varför det troligen gått som det gjort för mig, och alla "fel" som gjordes under förlossningen (positioner som var dåligt för mig, t.ex.) för min kropps skull. Skrämmande att höra hur kroppen påverkas av olika positioner och vinklar - och lärorikt.
Tyvärr kommer jag väl dock inte föda barn igen, vilket i sig är en stor sorg.
Postat av: Spessartin

Vad härligt att du hittat en människa som verkar förstå sig på ditt problem så väl och som verkar kunna göra något åt det. Hoppas verkligen att behandlingen lyckas! Hur många gånger kommer du gå dit, kanske svårt att säga innan?
Den alternativa medicinen är många gånger bra. Jag fick hjälp med min mage av traditionell kinesisk medicin. Hade nog provat varenda läkemedel mot magkatarr som finns, men inget hjälpte. Men efter två veckor med akupunktur och örtmedicinen var besvären borta. Det är fem år sedan och jag har fortfarande inga problem med magen. Så härligt!

Svar: Tack, ja äntligen någon som på riktigt kan förlossningsskador och vad det leder till. Att gå till läkare när det gäller avancerade former av problem i rörelseapparaten, det kommer jag inte gör igen det kan jag säga. Det är inte deras specialitet på något vis, så är det bara. Det är inte det dem läser eller "ska" vara bra på, även om man hade önskat det, eftersom det är subventionerat. Att gå till naprapat och osteopat är DYRT och det är sådär kul när man redan är sjukskriven och "småfattig" att punga upp med de där pengarna.. Men just nu önskar jag bara så innerligt att jag hade hittat henne för ett år sedn... Men nu är det som det är. Kul med din mage - ja de inre organen tror jag också man kan test annat på.. sen klassiska saker såsom benbrott och annat, det måste man ju söka läkarvård liksom.. Superhärligt att du hittade annan metod som kändes rätt!! Akupunktur är riktigt bra, då använder man ju sin egen kropps förmåga istället för att äta mediciner.
Yohannas.se

2013-09-30 @ 11:33:59
URL: http://spessartin.blogg.se
Postat av: Pernilla

Håller tummarna att du ska få ett bra resultat! Låter i alla fall lovande. Måste vara så knäckande att att gå runt med besvär så långt efter förlossningen.

Svar: Åh men tack snälla du!!! <3 Ja snacka om att det inte var så jag ville livet skulle bli!!! Å när man födde på 1/4 av tiden gentemot första förlossningen och allt... så pajas korsbenet istället och allt :( Det är slöseri med min sons första år i livet och med mitt och familjens liv!!! Det har slitit HÅRT på oss.. funkar inte mamman i familjen, så funkar familjen inte så bra kan man konstatera... Men nu hoppas vi snart få paus/stopp på det hela. Hoppas du mår toppenbra!!!
Yohannas.se

2013-09-30 @ 21:28:59
URL: http://www.storiesbyp.blogspot.com
Postat av: amanda

nyfiken på varför du skriver "farmor" med situationstecken, är det för att hon är plastfarmor eller för att hon är för kass farmor för att få vara riktig farmor? haha.

Skönt detta att du äntligen verkar ha hittat någon som kan hjälpa dig, men vad var det som hände på förlossningen som personalen där gjorde fel? att du blev skadad berodde väl snarare på att sonen kanske låg snett eller något och att det tog emot när han skulle ut, det var väl inget som dom där kunde påverka? kommer inte ihåg riktigt hur det låg till. läskigt om det var personalens fel..

Svar: Hej! Oj jag blev helt förvånad - aldrig tänkt på att citationstecknet kan betyda så många olika saker :) haha Jag har bara tänkt som så, att bloggen utgår ju ifrån mig - och farmor är barnens farmor, inte min. Blir lite som att om jag skriver farmor så tänker jag själv nämligen att jag skriver om min egen farmor.. Hon är absolut inte en kass farmor, och inte heller plastfarmor :) Hon är vår enda barnvakt som bor nära, så vi är tacksam för alla gånger hon kan rycka in. :)Det som hände, var att jag ännu en gång hade svårt att göra mig förstådd (trots att jag skrivit förlossningsbrev om just detta!!) att det gjorde så fruktansvärt ont när jag låg på ryggen.. Ändå envisades dem med att försöka få mig att ligga på ryggen om och om igen.. Och när kvinnan ligger på ryggen och ska föda barn så får korsbenet absolut ingen plats, utan trycks till.. och kommer då barnet med hög kraft så kan det gå så illa som för mig. Min osteopat utbildar barnmorskor just i vad som händer med kvinnans anatomi i olika positioner och ställningar, men hon förklarade också att de har läst om just det i deras utbildning - men att arbetet blir för tungt om kvinnan ska föda i andra ställningar. Det är ju förskräckligt - med andra ord behöver de isåfall betydligt bättre hjälpmedel och mer utbildning i hur deras arbete kan fungera betydligt mer ergonomiskt, för det är ju katastrof både för kvinnan som ska föda och barnmorskorna. Att jag blev skadad är ingens "fel" - det är bara förskräckligt vilken otur, och jag maxade såklart riskerna genom att ligga i ställningar som var som sämst just för min anatomi. Sonen låg inte snett eller något sådant, tack och lov :) Jag har så många gånger tänkt återgå till avdelningen, och informera dem om hur fel det kan gå, och hur viktigt det är att tro på smärtan under en förlossning - all smärta är INTE naturlig under en förlossning, och inte efteråt heller. Jag har ju t.ex. anmält till patientförsäkringen pga alla kostnader och allt lidande jag fått efter min förlossning, men jag fick avslag helt och hållet med förklaringen "att föda barn är naturligt, allt kring en förlossning räknas som naturligt, såvida det inte handlar om blödning". Det är inte konstigt många kvinnor går runt med olika förlossningsskador och känner att det är "deras eget fel" och aldrig pratar om det, förskräckligt hur kvinnor döms och får leva med en massa plågsamheter.
Yohannas.se

2013-10-01 @ 08:54:52
Postat av: amanda

jag blev också ombedd att lägga mig på rygg men det GICK inte, jag födde liggandes på sidan med ena benet uppe i en sån gynstols-stibygel. Tror undersköterskan höll mitt ben ibland också så jag kan förstå att det blir oergonomiskt.. men som du säger, det viktiga är ju att det känns bra för mamman, inte att det ska vara "praktiskt". Kasst att dom inte lyssnade på dig, usch.. :(

visste inte heller att ligga på rygg gör så att det blir sämre med plats, allt man har hört är ju att det blir lite uppförsbacke för bebisen, men inte att allting bara trycks ihop. hu, det måste jag komma ihåg inför nästa gång! men.. du bröt väl svanskotan första gången också? fattar inte att dom inte tog dig på allvar isf!

Kasst som fan dessutom att din skada är "naturlig", typisk jävla gubbe som sitter och bestämmer säkert. sur jag blir!

Svar: Nej jag fick vara riktigt tjatig och verkligen hävda bestämt att det GÅR bara inte å föda på rygg.. så jag låg på sidan ett tag, men du vet då hade skadan redan skett så att bara härda ut DEN smärtan och samtidigt krysta.... obeskrivligt... Så sen hamnade jag på rygg ändå när jag redan var "trasig" för att bara "få ut barnet"... Då kom verkligen urkrafterna och jag blev rena gymnasten, för jag var bara tvungen att få ett avslut.... BRA att du födde på sidan!!! Jag tryckte till svanskotan första gången, men det läkte på 2mån så den stukades troligen "bara" då, men då skrek jag bokstavligen: "det är något som är feeeeeeeeeeeeel" hela tiden och att jag hade så fruktansvärt ont och visade just över svanskotan men de trodde nog jag överdrev och bara var en dramatisk förstagångsföderska... :( Men jag har känt min kropp sedan jag var barn, genom så sjukt mkt träning och tävling lär man känna sin kropp och begränsningarna man har och när man skadar sig (antalet idrottsskador är många...)... men man är väldigt liten som patient, så är det bara :(Klart det är män som skrivit reglerna, kvinnan som ringde upp mig från Patientförsäkringen skämdes över reglerna, det sade hon uttryckligen.
För övrigt: hur har ni det med er lille???? Går saker å ting bra????
Yohannas.se

2013-10-01 @ 20:18:48
Postat av: amanda

allting går bra, vi är sugna på syskon så nu har spiralen åkt ut!(ingen rolig historia att ta ut den dock, fyfan!)
har inte fått tillbaka mensen efter förlossningen så vet inte om det är möjligt, men nu är vi oskyddade iaf. hoppashoppas! =)

ps, jobbigt att scrolla ner bland alla inlägg hit, du får skaffa någon spalt på sidan eller något där man kan skriva istället.. ;)

Svar: Åhhhhh så spännande - nej aj aj aj vad ont det gör varenda gång!! :( ÄL-stickor is da shit innan man har koll på sin cykel :)
Hmm.... hur menar du scrolla ner bland alla inlägg ...?? Om du anger din e-post så får du direktlänk till inlägget du svarat på, mycket enklare :) För jag antar du menar så?? :)
Yohannas.se

2013-10-02 @ 18:52:43
Postat av: amanda

ahaa, det fattade ju inte jag! :P brukar bara skriva i mitt namn.. får prova det! ;)

Svar: Ja gör det, slipper du leta.. det förstår jag verkligen att det blir drygt!
Yohannas.se

2013-10-02 @ 20:59:56

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: