Följ min blogg med Bloglovin

Höga fotvalv

 
I veckan var jag på Fot- och Skospecialisten för att kolla mina fötter..
Har nämligen fått en hint om att jag har väldigt höga fotvalv, och efter jag fått den informationen till mig så har jag börjat tänka mer och mer på det... Jag har t.ex. fått MINDRE skostorlek efter andra barnet - dvs. fötterna har "dragit ihop sig" (detta beror på collagenet) och ökar stressen i ländryggen där jag redan har massa besvär. Eller är iaf så att det skulle kunna vara så - och därför ville jag kolla det..!

Mina fötter kontrollerades genom att jag gick på gångband, och min "gångstl" filmades och man kunde se snedbelastningen och obalansen mellan fötterna (som jag visste om, pajat ett ledband på ena sidan rätt illa i sena tonåren).. Efter det fick jag mina fötter "avscannade" och man kunde se hur liten yta som belastningen läggs på.. vilket såklart ger eftertryck i min rygg och även i gluteus! Oh well.. inlägg är beställda, vi får se hur det kommer kännas. Provade även en del skor och så, men jag börjar såhär sålänge.. Inläggen görs efter mina fötter och hämtas ut nästa vecka eller så..!
Postat av: Mammida

Hej! Jag har inga som helst belägg för detta, men jag har läst några intressanta saker om just fotproblem. Vissa hävdar att gå barfota är det allra bästa. Att inlägg och "annan form av avlastning" inte hjälper, utan snarare försämrar fotens förmåga att avlasta rätt. T.ex. är det många som använder hålfotsinlägg, vilket ger helt fel belastning på foten. Hålfoten skulle vara någon form av trampolin som fördelar trycket rätt. Med ett inlägg får man inte det och belastningen hamnar fel. Att gå barfota tyckte dom skulle lösa många problem :) Bara en intressant grej jag ville inflika med, när jag såg ditt inlägg om fotproblem :D

Svar: Intressant! Jag är lite skeptisk också, och därför vågar jag inte köpa skor med inlägg osv utan kommer bara testa inlägg utformade efter mina fötter som jag kommer använda i vissa skor.. Detta handlar ju om jakten på att underlätta för min kropp, och jag testar allt möjligt då jag har kraftigt ökade smärtor nu igen.. gigabakslag kan man säga :( Jag drömmer tex om att kunna använa skor med liten klack igen utan att få så galet ont som jag får nu.. det känns jättesorgligt.. det är enormt svårt att se vettig ut i "träningsskor" jämt och ständigt :( Tack snälla för din engagerade kommentar, uppskattar det jättemycket!!
Yohannas.se

2014-11-23 @ 20:29:30
URL: http://idas-sanning.blogspot.se
Postat av: Mammida

nje, och barfotaskor är inte särskillt snyggt det heller :P

Svar: Haha nej veeerkligen inte :)
Yohannas.se

2014-11-24 @ 08:14:12
URL: http://idas-sanning.blogspot.se
Postat av: Lilla Malin

Det är rätt intressant att göra såna tester. Det gjorde jag med för ett tag sedan när jag först fick problem med hälsporre och därefter köpte jag både ett par otroligt mycket bättre skor med dämpning samt fick inlägg. Nu har det snart gått två år och det är nästan borta, det har kommit lite igen i samband med graviditeten men jag hoppas det försvinner lika snabbt! Hoppas dina inlägg blir bra :)

Svar: Vad spännande! Ja hälsporre måste det vara oerhört gynnsamt för.. lite mer tveksamt i mitt ärende tror jag dock.. men vi får se.! Ja graviditeten ökar ju trycket på fötterna helt klart med "framåtlutningen" så är det ju... Hoppas du repar dej fint!! Å tack snälla för din kommentar.
Yohannas.se


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: