Kroppslig utveckling

Yohannas.se / 28 September, 2014 - 21:21 / Träning/Motion
Ja det är ju inte annat än att det är kul när man utvecklas av sin träning, så är det ju!
Jag tränar inte BARA för att hålla mig igång, må bra och gynna organ och så vidare...
Det är ju trots allt kul med resultat - både ytliga, styrkemässigt och mentala prestationer...!


Jag posar lite olika på bilderna, men ändå...!
Det skiljer ca 19v mellan bilderna.

Jag kan ju inte köra "råtung" styrka (ännu) utan kör hela annan typ av träning, försöker variera mycket, har alltid full kontakt med musklerna, vilar inte mellan seten utan håller alltid pulsen uppe, tränar intensivt i ca 30-45min och de dagar då energin är mycket låg eller jag har ont.. då kör jag bara igenom musklerna utan att pressa mig...
 
Vad har hänt då?
* Jag har hållt mig frisk sen i våras!
* Jag är betydligt starkare!
* Jag vågar ta i mer!
* Jag är pyttelite mindre stel
* Jag ser skillnad på musklernas volym och form
* Jag hittar hela tiden nya små mål i träningen
 
...Med detta inte sagt att jag på något vis är helnöjd och "stannar" här.
Ej heller sagt att jag inte har enormt mkt kvar att jobba på med min kropp på många plan.
Men man måste ju hylla framgångar och utveckling tänker jag :)
1 kommentarer
Kommentera inlägget här

Enorm trots hos vår 5-åring

Yohannas.se / 26 September, 2014 - 22:15 / Föräldraskap & tankar
Vår 5-åring trotsar helt enormt mycket sedan väldigt länge nu..
Det pendlar mellan fantastiska stunder tillsammans när lugn infinner sig korta stunder, till långa stunder (eller dagar) av trots som fullständigt fäller hela familjen... Såklart önskar man sig något slags "verktyg" för att få livet att fungera mer smärtfritt och smidigt när det är sådär... Men jag inser att det nog inte finns, och framför allt inte utgår ifrån barnet - utan är till för att göra livet enklare för oss som föräldrar...

Var bara tvungen att googla mig fram lite.. Generellt tycker jag Jesper Juul skriver mycket kloka ord, och önskar jag hade ork & kraft att läsa hans böcker betydligt mer än jag orkar just nu i mitt liv.. (för mkt jobb & för lite ork kvar på kvällen dessvärre)

Men! Dessa kloka tankar hittade jag på petrakrantzlindgren.se

- Låt barnet bestämma fler saker själv än vad hon fått göra tidigare:
om hon skall duscha före eller efter middagen, vilka kläder hon skall ha på sig, om hon vill följa med mamma till mormor och morfar eller stanna hemma med pappa.

- Ge barnet ansvar. Fråga henne gärna! ”Finns det något här hemma som du skulle vilja ta ansvar för?”

- Fråga barnet om råd. ”Tycker du att jag skall välja den röda eller den ljusblå skjortan idag? Vilket halsband tycker du att jag skall ta?”

- Ge barnet förtroendefulla uppdrag. ”Tror du att du skulle kunna gå in och köpa en liter mjölk om jag väntar här utanför med lillasyster?” Låt barnet svara i telefon, hämta saker i mataffären, hjälpa dig låsa bilen, sköta låneapparaten själv på biblioteket osv.

- Lär barnet nya färdigheter. Smöra smörgåsen, sätta på dvd-spelaren, skicka sms till morfar, baka en sockerkaka. Här kan det också vara värt att fråga barnet: ”Finns det något du inte kan som du skulle vilja lära dig?” Man kan få de mest underbara svar. Tänk på att ta dem på allvar! Vill barnet lära sig flyga till månen får ni bryta ner det i genomförbara steg där första steget kanske innebär att ni går till biblioteket och lånar en bok om astronauter. Vill barnet lära sig göra frivolter kanske ni börjar med kullerbyttor?

Detta tänker jag mig att jag ska utmana mitt eget tålamod med och även kombinera med några tekniker uttagna ur kursen jag precis gått/går i Motiverande samtal faktiskt...! Finns en del gobitar där som verkligen kan passa på barn...!!
 
Wish me luck !!
 
..Å berätta gärna hur du gör när trotsen peakar för att ni alla ska må bättre i den perioden...??
 
(det klassiska är att hon hemma hos farmor eller mormor inte trotsar minsta lilla, vilket gör att de tror vi har någon slags ängel till barn och det är om möjligt ääääännu mer irriterande... För de inser inte att det verkligen inte är så, och att det vi berättar är sanning..... Inte helt kul alltid...)
3 kommentarer
Kommentera inlägget här

Motiverande Samtal

Yohannas.se / 26 September, 2014 - 21:53 / Allmänt
Onsdag & torsdag bestod av resa till Stockholm för utbildning i Motiverande Samtal, MI.
Det blev enormt mycket information, mängder av workshops i smågrupper och påfyllning av inspiration - tips, ideer, konkreta råd, möjlighet att prova sig fram, och en underbar föreläsare inom företaget.
Jag blev verkligen inspirerad, och inte bara av själva föreläsningen och informationen/ny input.. utan av sättet att föreläsa.. Saknar ju trots allt att föreläsa för andra - eller utbilda andra. Men det blir det nog mer av i framtiden tänker jag mig...! Ska bara hitta rätt form och forum i mitt jobb!
 
 
1 kommentarer
Kommentera inlägget här